(Bron/foto: Politie Basisteam Weerijs)

Sinterklaas komt dit weekend weer aan in ons land. Ga je naar de intocht, of inkopen doen voor dit grote feest , vergeet dan niet om alles goed af te sluiten. Dus: alle ramen dicht, alle deuren op slot. Ook de schuurdeur en de tuinpoort.

Inbrekers grijpen in de donkere herfst- en wintermaanden graag hun kans. Zeker als ze weten dat mensen niet thuis zijn. Wees dus alert, want de gelegenheid maakt de dief! Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak vind je informatie over het voorkomen van een inbraak.

Enkele tips:

Doe alsof je thuis bent. Laat koffiekopjes staan en de krant op tafel liggen. Zorg voor een bewoonde indruk met automatische verlichting.

Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Vergeet het tuinhek en de schuur niet.

Zorg dat er geen ladders, containers of andere spullen in je tuin zijn die een inbreker kan gebruiken als klimmateriaal.

Zorg voor goed hang-en-sluitwerk. Kijk hiervoor op politiekeurmerk.nl.

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om criminelen op heterdaad te arresteren. Ziet je iets verdachts in je omgeving? Bel dan direct 112 en geef zoveel mogelijk details door. Denk aan vervoermiddel, kenteken, kleding, vluchtrichting. Toch het slachtoffer van woninginbraak geworden? Bel 0900-8844 en doe altijd aangifte.