Logo Zundert Breed

(Bron/foto: Zundert Breed)

Oud WethouderTwan Zopfi gaat zich hardmaken voor een nieuwe sport in Zundert

Gaat de realisatie van een #discgolfbaan in Zundert lukken?

Net voor de coronaperiode leerde ik discgolf kennen. Het is een leuk, laagdrempelig spelletje. Het heeft veel weg van het bekende golf. Alleen gooi je met speciale ‘frisbee’s’ (discs) en is er geen gat in de grond maar een basket waar de disc in moet. Kijk eventueel naar dit korte filmpje:

Het is voor bijna iedereen toegankelijk. Naast leuk is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Je bent in beweging én je bent in de buitenlucht. Het meest dichtbij Zundert kan dat in het stadspark van Tilburg. Daar ligt een prachtige 18 holes discgolfbaan. Ik ga daar graag heen, maar het is wel elke keer een stuk rijden. Vaak dagdroomde ik van zo’n baan in Zundert.

Als wethouder vond ik het niet gepast om mijn eigen hobby naar Zundert te proberen te halen. Inmiddels ben ik al een half jaar geen wethouder meer. Ik vond het tijd om te proberen in Zundert een discgolfbaan voor elkaar te krijgen.

In Assortimentstuin Zundert vond ik een grondeigenaar en partner die enthousiast is over het idee. Ik schreef een projectplan. Samen met leden van Discgolf013 verkende ik de assortimentstuin en maakten we een voorstel voor een lay out. Het zal dan gaan om een baan van 9 holes. Deze layout gaan we hopelijk in het voorjaar testen met mobiele baskets. Als dit geschikt lijkt, gaan we met betrokkenen kijken of we de layout ‘definitief’ kunnen vaststellen. Dat is altijd relatief want zo’n basket of de ’tee’ kan altijd verplaatst worden. Financiën zijn natuurlijk noodzakelijk. Hoewel het relatief goedkoop is om een baan aan te leggen, kan ik het zelf niet betalen 🙂 Deze week kreeg ik goed nieuws op dat gebied. Gemeente Zundert ziet vanuit het sportakkoord mogelijkheden om te ondersteunen. Het project past in de doelstellingen van de gemeente en het sportakkoord. Ook de Rabobank Zuidelijke Baronie ziet mogelijkheden om vanuit de duurzaamheidsbijdrage financieel te ondersteunen. Daarmee lijken de financiën geregeld te zijn!

Ander punt is dat het bestemmingsplan van het gebied nog gewijzigd moet worden. Daarvoor loopt de procedure. De stichting en de gemeente zijn daar samen mee bezig. Ik hoop en verwacht dat dit goed afloopt. Het is wel nog even geduld hebben. Dat soort procedures kosten tijd.

Ik heb goede hoop dat het antwoord op de vraag of de discgolfbaan er komt een ‘ja’ wordt!!!

Ben je enthousiast geraakt over het spel? Neem contact met me op en ik neem je een keer in praktijk mee!

Wil je meer weten over het project in Zundert? Neem contact met me op.