(Bron/foto: Dierenasiel Breda)

Kennen jullie de ‘prikkeldraad-oehoe’ nog?
Onlangs kregen onze vrijwilligers Hans en Rozemijn een melding van nog zo’n pechvogel. Een buizerd deze keer. Hoe komt het toch dat vogels regelmatig met hun vleugels in het prikkeldraad terechtkomen?

Zeer waarschijnlijk komt dat door een inschattingsfout. Ze vliegen hoog in de lucht terwijl ze de grond afspeuren naar een prooi. Op het moment dat ze iets zien lopen, duiken ze heel snel naar beneden en dan komen ze ineens dat prikkeldraad tegen… Voor ze dat goed en wel doorhebben, blijven ze er met hun vleugel inhangen. Omdat ze proberen zich los te worstelen en daardoor gaan draaien, worden de verwondingen alleen maar erger, maar ja, leg dat maar eens uit aan een vogel.

Gelukkig werd deze buizerd door de melder opgemerkt en konden onze vrijwilligers hem losknippen en meteen vervoeren naar het Vogelrevalidatiecentrum Zundert. Daar werd het laatste stuk prikkeldraad meteen vakkundig verwijderd. Hopelijk vergaat het deze buizerd net zo goed als de oehoe en kan ook hij na een herstelperiode weer worden vrijgelaten .

Wil je je ook inzetten voor dieren in nood? We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons team van de Dierenambulance (voornamelijk) voor de avond- en/of nachtdiensten willen versterken.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op onze website: https://docbreda.nl/dierenambulance/vrijwilligerswerk/

Processed with MOLDIV