(Bron/foto: Politie Basisteam Weerijs)

Op 24 februari organiseren Politie gemeenten en vele andere partners in Zeeland en West-Brabant het re_B00tcamp. re_B00tcamp is een event gericht op het voorkomen van daderschap bij jongeren als het gaat om cybercrime. re_B00tcamp vind plaats in het NAC-Stadion in Breda van 10.00 tot 16.30 uur. 

Wij zijn op zoek naar jongeren tussen de 12 en 25 jaar die het geweldig vinden om moeilijke puzzels op te lossen, codes te kraken en systemen plat te leggen. Ook nog eens goed in hacken?  Dan nodigen wij die groep jongeren graag uit voor de online challenge om exclusieve toegang te krijgen tot het re_B00tcamp! Alleen de echte kenners zijn welkom!

De politie en haar partners laten graag zien aan jongeren welke online uitdagingen en kansen er zijn en hoe zij daar op kunnen reageren. Ze leren meer over politie-onderzoeken op het gebied van cybercrime, wat wettelijk wel en niet mag en over de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij diverse organisaties uit de cybersecuritybranche of gamingindustrie.

 Ook kunnen jongeren gamen met de politie en is er een parallelsessie voor ouders en docenten. Zij kunnen ook onderling hun ervaringen uitwisselen. 

Ken je iemand die voldoet aan bovenstaande voorwaarden? Doe de challenge op https://re-b00tcmp.nl en krijg toegang tot het event!

Klik op onderstaande link voor een video:

https://fb.watch/qlRaukTbiO/