(Bron/foto: Politie Basisteam Weerijs)

Criminaliteit laat zich niet tegen houden door de grens. De politie ook niet!

Gisterenavond vond er een gezamenlijke politieactie plaats tussen de Nederlandse politieteams Weerijs, Roosendaal, Bergen op Zoom en de Koninklijke Marechaussee in samenwerking met de Belgische politiezones Noorderkempen, Grens en Noord.

Agenten vormden gecombineerde surveillances in het grensgebied. Dit wil zeggen dat er één Nederlandse en één Belgische agent samen in een Nederlandse of Belgische politieauto rijden en hierdoor de grens geen beperking vormt. Daarnaast kunnen we op deze wijze eenvoudig informatie uitwisselen en leren van elkaars kennis en kunde.

Zo werd er gisterenavond tijdens de controle een Duits huurvoertuig in beslag genomen en werden er openstaande boetes geïnd en meerdere processen-verbaal opgemaakt ivm verkeersovertredingen waaronder het rijden zonder rijbewijs.

De bestuurder van een bromfiets negeerde het stopteken en waarna een korte achtervolging ontstond. De bromfiets werd kort hierna getroffen zonder bestuurder. De bromfiets werd in beslag genomen en de eigenaar ontvangt enkele bekeuringen.

Ook werd er ingezet op meldingen in zowel België als Nederland. De gezamenlijke surveillances werden ingezet bij een aanrijding en een reanimatie. Hierdoor kan het voorkomen dat een Belgische politieauto met zwaailicht en sirene in Nederland ter plaatse komt bij een melding of andersom.

In de zone Noorderkempen werd een woning doorzocht waarbij verdovende middelen werden aangetroffen.

#politie#samenwerken#nederland#belgie