(Bron/foto: Zundert Alert)

Gisteren melding rond 13.00u in Achtmaal.

4 criminelen opgepakt, 1 voortvluchtig in de Kraaiheuvelstraat.

Een uitgebreid ingekomen bericht:
“In die auto hebben ze verschillende adressen gevonden waaronder ook ons adres, vandaar dat ze ons belden om ons te waarschuwen. Wees alert.

Daarna moest ze nog enkele vragen stellen i.v.m. het onderzoek.
– Heb je een verdachte situatie gezien rond het middaguur? (Want het is in de omgeving zojuist op enkele plekken mis gegaan).
– Heb je waardevolle spullen in huis?
– Heb je cash geld in huis?

Toen zei ze: ‘Ik verbind je nog even door met mijn collega agent, want die heeft ook nog enkele vragen’. Ondertussen had ik mijn man geroepen om het gesprek mee te volgen.
Ook toen weer kwamen dezelfde vragen, waarop we antwoorden: ‘We hebben niks in huis’.
De volgende vraag was: ‘Welke bank hebben jullie?!?’ Toen we antwoorden met ‘De Rabobank’, zei de zogenaamde politieman: ‘Dan verbind ik je door met de Rabobank’.

Toen vertrouwden we het niet meer. Ik had zogezegd de Rabobank aan de telefoon met de mededeling dat er € 750,00 overgemaakt werd naar een Duitse rekening. Ik gaf te kennen dat ik het allemaal wel heel raar vond, waarna hij de verbinding verbrak.
Ondertussen had mijn man de (echte) politie gebeld. Die waren nergens van op de hoogte.

Zojuist bezoek gehad van politie Zundert en die vroegen om het op de buurtapp te zetten en bij verdachte situaties gelijk 112 te bellen en indien mogelijk kentekens te registreren.

Wees gewaarschuwd.