(Bron/foto: Rucphenrtv.nl – 106.4 FM in de ether/Ziggo op het TV kanaal 45)

Zondag 17 maart wordt de 48e Dorpenomloop Rucphen gereden. Dit jaar moest er flink bezuinigd worden. Men besloot geen startgelden te betalen, en was verbaasd dat er toch zestig wielerploegen ingeschreven hebben, terwijl er plaats is voor 25. Het deelnemersveld bestaat voor een groot deel uit profs. De Dorpenomloop blijkt belangrijk voor de wielerwereld. Er is ook meer parcoursbeveiliging.

Het parcours rijdt nu niet meer door de kernen, maar passeren langs de zijkanten van de dorpen. Dit parcours leent zich om het deelnemersveld uit elkaar te rijden. Dat vergt tactischer denken. Het internationale deelnemersveld, dat naast enkele verenigingen vooral bestaat uit opleidingsploegen, zal op dit parcours vol aan de bak moeten. Start en finish zijn dit jaar in de Binnentuin Rucphen.

Vanaf 10.40 uur ploegvoorstelling op het bordes van het gemeentehuis, om 12.00 uur ook de start. Vanaf 14.00 uur wordt de wedstrijd live uitgezonden via: RucphenRTV, www.dorpenomlooprucphen.nl en www.facebook.com/hollandcupcc/ Op de finish locatie aan de Industriestraat staat een groot scherm opgesteld waar u de doorkomsten kunt zien en de wedstrijd live te volgen is. De finish is rond 16.00 uur.