(Bron/foto: Arjan Bakx)

Van, voor en door de gemeenschap van de gemeente Zundert.

Museum de Weeghreyse biedt mensen de mogelijkheid een tentoonstelling in te richten in haar museum. De onderwerpen zijn gerelateerd aan geschiedenis, kunst of cultuur met vaak een lokaal tintje. De Weeghreyse heeft o.a. tot doel mensen een leuke middag te bezorgen, verhalen te vertellen en mensen te verbinden.

Regelmatig krijgen we verzoeken om over een bepaald onderwerp een tentoonstelling in te richten, tot nu toe was nauwelijks mogelijk. Dit verandert, we starten om samen met “het publiek” een tentoonstelling te ontwikkelen, deze zal worden getoond in het museum in 2025. In kasten, kelders en op zolders liggen vele bijzondere zaken, mensen hebben mooie verhalen in hun hoofd. Misschien is het tijd om daar iets mee te doen?!

Wij zijn op zoek naar een ONDERWERP voor een nieuwe tentoonstelling, en een GROEP MENSEN die zich in wil zetten voor de realisatie daarvan. Doel is een onderwerp wat op brede interesse kan rekenen en waarvan voldoende informatie, voorwerpen & beeldmateriaal aanwezig is onder de bevolking/ verenigingen/ stichtingen / bedrijven. Daarnaast willen wij met deze volgende tentoonstelling verbinden, dus geen tentoonstelling over bijvoorbeeld één vereniging maar een onderwerp met input van verschillende verenigingen en organisaties.

Enkele voorbeelden:

De geschiedenis van … in Achtmaal, Rijsbergen, Wernhout en Zundert. Bijvoorbeeld Carnaval, Wielerronden, KPJ, molens, het toneel, Muziekkorpsen, scholen, melkfabrieken & boerderijen

…toen & nu! bijv. duivensport, voetbal, schietsport, boomkwekerij, tuinbouw, veilingen etc.

Dus ja onderwerpen genoeg, dat is niet het knelpunt, naast een onderwerp zoeken we ook mensen/verenigingen uit de verschillende dorpen die er mee willen doen in een groep en in een aantal sessies gezamenlijk een tentoonstelling in willen richten.

OPROEP:

Wat zijn de mogelijke onderwerpen voor een tentoonstelling in 2025?

Wie wil zichzelf voor een bepaald onderwerp inzetten? Of ken je mensen die we voor een onderwerp kunnen vragen? Graag personen taggen bij een onderwerp! PB welkom (aan Arjan Bakx).

Wanneer we een aantal onderwerpen en personen die interesse hebben om mee te doen hebben, organiseren we een aantal bijeenkomst in de Weeghreyse (op zaterdag middag). Wanneer het onderwerp gekozen is zullen we een beroep doen op het publiek om naar de Weeghreyse te komen en over het gekozen onderwerp foto’s , documenten, voorwerpen en informatie aan te leveren.

Om vooraf teleurstellingen te voorkomen, voor komend jaar is Bloemencorso geen onderwerp, dit omdat er dit jaar nog 2 tentoonstellingen over Corso gepland zijn.