(Bron/foto: Heemkundekring de drieheerlijkheden)

Sinds een geruime tijd is een nieuwe werkgroep van de Heemkundekring De Drie Heerlijkheden bezig met het digitaliseren van het filmarchief van de ROS. Dit filmarchief is in ons bezit gekomen. Cor van Sprundel, Ed de Bakker, Toon van den Berg en René Zagers zijn de afgelopen maanden hiermee zeer voortvarend aan de slag gegaan. Honderden uren filmmateriaal wordt bewerkt, opgeknipt, en voorzien van kernwoorden. De eerste resultaten van dit werk zijn te zien op onze website onder de categorie ‘Collecties’. Onder die categorie zijn ook onze bidprentjes en foto’s geplaatst. Het filmmateriaal dat wij bezitten beslaat de periode 1990 tot en met 2008. Met name het archief van de 21e eeuw is zo’n beetje helemaal compleet.

Jack Mathijssen was jarenlang de vaste presentator

Historische beelden van voetbalwedstrijden, de KPJ, Shakespearement, De Kennedymars, Koninginnedag en veel meer van dit soort evenementen zijn er te zien. Maar bijvoorbeeld ook het herplaatsen van de waterpomp in Rijsbergen. Het is ontzettend leuk om die oude beelden terug te kijken. Regelmatig worden er nieuwe films toegevoegd op onze website. Maar ook nieuwe foto’s en bidprentjes worden frequent toegevoegd. Kijk onder het onderdeel ‘Collecties’ bij ‘Films’. Veel kijkplezier.

Opbrengst emballage box PLUS in Rijsbergen
Het digitaliseren van het filmarchief wordt mede ondersteund door de PLUS in Rijsbergen. Zij stellen in de maand juli de opbrengst van de emballage box voor lege flessen en blikjes beschikbaar. U kunt uw emballage bon in juli doneren aan de Heemkundekring. De opbrengst hiervan kunnen wij goed gebruiken om onze collectie te digitaliseren en voor u als belangstellende beschikbaar te stellen. Steun ons en doneer uw emballage bon aan de Heemkundekring De Drie Heerlijkheden.