(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Zondag stond de uitwedstrijd naar Hulst op het programma. HVV’24 is de tegenstander die de laatste jaren top 4 speelt in de 3e klasse en vorig seizoen nog nacompetitie heeft gespeeld voor promotie naar de 2e klasse.VVR begon fel en zetten HVV’24 direct onder druk en liet HVV’24 niet in hun spel komen.

De eerste kans was voor Tygo de Koning, die werd weggestoken door Renzo en miste in het 1V1 duel met de doelman van HVV’24. Uit een corner van HVV’24 schakelde VVR snel om en kon Gilberto niet een medespeler bereiken.
Ook na een schot van Tijn was de rebound niet aan VVR besteed. Ook HVV’24 kreeg een goede mogelijkheid uit een vrije trap van Sponselee van +/- 25 meter die werd gestopt door Bram, Luime kreeg een vrije schietkans uit een rebound en Sponselee schoot nog op de voeten van doelman van VVR.

Beide teams gingen met een brillenstand de rust in.
Ook de 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Een fel VVR dat gretig opzoek was naar de openingstreffer. Helaas viel de openingstreffer aan de kant van HVV’24.
Een steekbal die precies paste werd binnengeschoten door Sponselee langs de uitgekomen doelman Bram. 6 minuten later kopte dezelfde Sponselee de 2-0 binnen voor HVV’24. VVR had na het 1ste tegendoelpunt even lastig en was van slag door het tegendoelpunt.
Na de 2-0 ging VVR opzoek naar de aansluitingstreffer. Alleen viel de bal net niet goed. Kon Renzo zich niet vrij kappen, kreeg Tygo de Koning de bal net niet vrij om te schieten.

Toch viel in de 90ste minuut de aansluitingstreffer. Levi werd voor het alles of niets offensief naar voren gestuurd en schoof de bal beheerst langs de goed keepende keeper van HVV’24, 2-1.
Hoelang zou de prima leidende scheidsrechter Hans Panjoel er nog bij trekken. Zou er een gelijkspel inzitten? Helaas werd aan die illusie direct na de aftrap van HVV’24 een einde gemaakt.
Het was wederom Sponselee die tussen 2 vvr-ers zich vrij wist te spelen en de bal voor te brengen op de ingevallen rechtsbuiten die de 3-1 op het scorebord schoot.Als we naar de mogelijkheden kijken die we met name voor rust hadden gehad, hadden we daar wel moeten scoren. Dan krijg je een andere wedstrijd. Nu was de 2de mogelijkheid van HVV’24 direct raak.

VVR speelde een prima wedstrijd maar zijn op bepaalde momenten niet efficiënt genoeg en details maken op dit niveau wel het verschil. Ook in de 2de wedstrijd voor VVR had er minimaal een punt in gezeten.
Helaas staat de teller nog op 0-punten. Volgende week komt s.c. Gastel naar sportpark de Laguiten. S.c. Gastel was afgelopen weekend vrij en zal de 1-0 nederlaag tegen Steen willen wegpoetsen en 3-punten willen meenemen naar Oud-Gastel.