(Bron: Herbestemming Christus Koning – Foto Christian Rombouts)

De Parochie Christus Koning Zundert heeft in 2022, mede gebaseerd op het rapport Kerkenvisie van Monumentenhuis Brabant, in haar gebouwenplan besloten dat de kerken in de vier dorpen Achtmaal, Klein-Zundert, Wernhout en Rijsbergen in de komende jaren een herbestemming moeten krijgen. In dit proces adviseert Maas-Jacobs de parochie. Aangezien deze kerken zich in de dorpskernen van uw gemeente bevinden, nodigen wij u van harte uit om actief deel te nemen aan het denkproces omtrent de herbestemming van deze kerken.

Voor elke afzonderlijke kerk zal een inloopavond worden georganiseerd, waarbij het doel is om initiatieven en ideeën uit de gemeenschap te verzamelen. Hieronder vindt u een overzicht van de locaties en data van deze bijeenkomsten:

Achtmaal: Maandag 2 oktober tussen 19:00 en 21:00 in de Toekomst te Achtmaal aan de Pastoor de Bakkerstraat 19

Klein-Zundert: Woensdag 4 oktober tussen 19:00 en 21:00 in de Hoeve te Zundert aan de Klein Zundertseweg 13

Wernhout: Dinsdag 10 oktober tussen 19:00 en 21:00 in het gemeenschapshuis Wierenbos te Wernhout aan de Diepstraat 12

Rijsbergen: Dinsdag 17 oktober tussen 19:00 en 21:00 in het Koutershof te Rijsbergen aan de Koutershof 4

Uw betrokkenheid en input zijn van groot belang voor het bepalen van de toekomst van deze kerken. Wij hopen u op een van deze avonden te mogen verwelkomen.

Indien u wenst om uw initiatief eerder aan te leveren dan de eerder genoemde data, of indien u verhinderd bent op de vermelde data, bestaat de mogelijkheid om de initiatieven in te dienen via het formulier op onze website. Je vindt de link op onze pagina. We kijken uit naar jullie creatieve input!

Meer informatie klik hier