(Bron/foto’s: Heemkundekring de drie Heerlijkheden- Twan van Duijnhoven)

Zo’n 600-700 oud-leerlingen en/of ouders kwamen vandaag naar het Integraal Kind Centrum (IKC) aan de Sint Bavostraat te Rijsbergen. Een gezellige bijeenkomst waar velen kwamen kijken of hun leerlingenkaarten tussen de 1.500 kaarten van de jarige Sint Bavoschool erbij zaten. Met verwondering keken sommigen naar de rapportcijfers. “Jeetje een 8,5 voor rekenen”, “Och uiteindelijk ben ik toch goed terecht gekomen”, “Wow” zomaar wat kreten die je hoorde nadat ze hun kaart hadden ontvangen.
En dan die foto’s van toen ze nog echt jong waren. Allemaal blije gezichten en heel veel complimenten kreeg de Heemkundekring. En sommige kwamen speciaal hiervoor uit Best, Eindhoven en zelfs uit Haarlem.

De Heemkundekring De Drie Heerlijkheden heeft hiervoor veel werk moeten verzet.
Alles uitzoeken, ordenen en uitdelen. Helaas hebben ze ook een aantal teleur moeten stellen omdat hun kaart er niet tussen zat. Daarvoor komt echter een tweede kans.
Begin van deze week ontving de Heemkundekring nog een doos met oude leerlingenkaarten. En in die doos zaten maar liefst 550 oude leerlingenkaarten.
Helaas was voor de Heemkundekring de tijd tekort om deze allemaal te verwerken. Er komt dan ook een tweede dag waarop de kaarten opgehaald kunnen worden. Dit wordt zaterdag 25 november 2023 van 13.00 tot 16.00 uur. De locatie is nog niet definitief, maar wordt de komende tijd nog gecommuniceerd. En waarschijnlijk zitten daar ook enkele kaarten bij van geboortejaren 1963 tot en met 1967.
Maar ook van de jaren zeventig.
Dus iedereen die nog geen kaart heeft gekregen en geboren is vanaf 1963 tot en met 1997, kan op 25 november een tweede poging wagen. En natuurlijk ook diegene die nu niet in de gelegenheid waren om hun kaart op te halen.